maanantai 13. helmikuuta 2017

Lakritsi-valkosuklaajuustokakku (2 -versio)



LAKRITSI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU (2-VERSIO)






Tämä ohje on toisenlainen versio lakritsi-valkosuklaajuustokakustani (alkuperäinen ohje löytyy täältä: http://rinkelijenni.blogspot.fi/2016/10/lakritsi-valkosuklaajuustokakku-ilman.html). Tämä ohje on muuten täysin sama, mutta tässä kuorrute ja koristelu ovat erilaisia. Erona oli myös se, että tässä käytössä oli halkaisijaltaan 23cm irtopohjavuoka.
Tässäpä siis tämän uuden version ohje! :

Pohja:
250 g Digestive-keksejä
100 g Voita tai leivontamargariinia

Täyte:

6 dl vispikermaa
2 tl sokeria
2,5 rkl vaniljakreemijauhetta
1 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g lakritsituorejuustoa
300 g valkosuklaata
(lakritsiaromia)

Kuorrute & koristeet:

2dl lakritsikastiketta
3 liivatetta
vettä
(n. 35 kpl lakritsikarkkeja)
(n. 0,5dl vispikermaa)



Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat haluamallasi tavalla (itse käytin tähän vuokasprayta, jonka päälle sirottelin vielä hieman tomusokeria).
Murskaa keksit muruksi, esimerkiksi laittaen ne pakastuspussiin ja kaulimella koputellen. Sulata rasva ja lisää keksimurun joukkoon. Levitä keksi-rasvaseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi kevyesti painellen. Laita vuoka jääkaappiin.
Laita kulhoon sokeri ja vispikerma. Aloita vatkaus. Hetken vatkaamisen jälkeen ala siivilöidä vaniljakreemijauhetta kerman joukkoon aina pieniä määrä kerrallaan samalla koko ajan vatkaten. Vaahdon valmistuttua laita se kylmään odottamaan.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa (itse sulatin mikrossa puolella teholla lyhyissä pätkissä useasti sekoitellen).
Notkista seuraavaksi tuorejuustot. Lisää sulatettu valkosuklaa notkistetun tuorejuuston joukkoon ja sekoita. Ota kermavaahto kylmästä ja sekoita tomusokeri ja valkosuklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi lakritsiaromia. Levitä seos irtopohjavuokaan keksimurujen päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa useampi tunti, mieluiten yön yli.
Irrota irtopohjavuoka ja laita kakku tarjoilualustalle. Aloita kuorrutteen valmistus laittamalla liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Avaa lakritsikastike ja kaada se kulhoon. Laita n. 0,5dl vettä kattilaan ja sulata kuiviksi puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana lakritsikastikkeen sekaan samalla huolellisesti sekoitellen. Kaada lopulta kakun päälle kiilteeksi ja jätä hyytymään jääkaappiin. Hyytymisen jälkeen voit koristella haluamallasi tavalla. Itse käytin koristeluun irtokarkkihyllystä ostettuja lakritsikarkkeja ja kovaksi vatkattua vispikermaa, jotka asettelin päälle kuvan mukaisesti.
Nauti!


Valmis kakku!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti