perjantai 15. heinäkuuta 2016

Sitruunajuustokakku ilman liivatetta





Etsiskelin netistä ohjetta juustokakkuun, johon ei tulisi liivatetta. Etsiskelyn tuloksena löysin Suklaapossun blogista ohjeen, jota käytin pohjana tehdessäni itse tämän ohjeen. Kakku on sopivan makea, mutta silti sitruunainen ja maukas. Lisäksi se on helppo ja nopea tehdä. Tämä ohje on syntynyt useiden kokeilukertojen jälkeen ja nyt se on mielestäni erinomainen. Sitä tehdään perheessämme usein ja se sopii makunsa puolesta moneen suuhun.
Tässä ohje, olkaapa hyvät!

Pohja:

250 g Digestive-keksejä
100 g Voita tai leivontamargariinia


Täyte:

2.5 dl Flora Kevytvispiä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl sokeria
Yhden sitruunan mehu
Yhden sitruunan raastettu kuori

Kiille:

2 dl Hedelmätäysmehua
1 dl Hyytelösokeria

Koristeluun:

Valkosuklaata
Sokerimassakoristeita


Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat haluamallasi tavalla (itse käytin tähän vuokaspraytä ja sen päälle ripottelin vielä hieman tomusokeria).
Murskaa keksit murusiksi esimerkiksi pakastuspussissa kaulimella koputellen. Sulata rasva. Lisää keksimuru sulatetun rasvan joukkoon ja sekoita. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi kevyesti painellen. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista sitruunasta mehu talteen.
Laita kulhoon 2 teelusikallista sokeria ja kerma. Aloita kerman vatkaaminen. Hetken vatkaamisen jälkeen ala siivilöidä vaniljakreemijauhetta joukkoon pieniä määriä kerrallaan. Vaahdon valmistuttua lisää joukkoon sitruunamehu ja raastettu kuori. Lisää seokseen myös tuorejuusto ja n. 1 dl sokeria. Sekoita ja maista seosta. Lisää halutessasi sokeria, kunnes seos on sopivan makeaa. Ota irtopohjavuoka jääkaapista ja lusikoi seos keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Aloita kiilteen valmistus kuumentamalla mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja sekoittele, kunnes seos alkaa sakeutumaan ja paksuuntumaan. Jäähdyttele seosta samalla sekoittaen, jotta seos ei pääse kuorettumaan. Älä kaada seosta liian kuumana kakun päälle, jotta kakun pinta säilyy hyvänä. Ala kaataa seosta kakun päälle, kun se on jäähtynyt sopivaksi. Kaada seos kakun pinnalle siten, että kaadat sen lusikan päälle ja siitä valutat sen kakun pinnalle. Koita saada seos kaadettua kakun päälle mahdollisimman läheltä kakun pintaa. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään.
Irrota irtopohjavuoan reunat, kun kiille on kunnolla hyytynyt.
Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi sokerimassakoristeita ja valkosuklaata käyttäen! Pelkät sokerimassakoristeet sulavat kakun päältä helposti, joten koristeiden ja kakun välissä kannattaa käyttää eristeenä esimerkiksi valkosuklaata.
Tarjoile ja nauti!


Tältä näyttää valmis kakku, nam! :)












Tässä vielä linkki alkuperäiseen ohjeeseen:
https://suklaapossu.blogspot.fi/2014/11/jarisyttavan-hyva-sitruuna-juustokakku.html

5 kommenttia:

  1. Nätit kakut! Kiva, että ohjeestani on ollut iloa :) Tuo päällinen sopii kakkuun varmaan tosi kivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja jep, on todella ollut iloa tuosta ohjeesta! Kiitos siitä vielä :) :)

      Poista
  2. Tosi ihana. Etsin sopivaa kakkua juhliin laktoosittomana ja liivatteettomana. Suklaapossun kakku on ihana, mutta kun sitä valkosuklaata ei saa laktoosittomana. Harmi vain. Löysin onneksi tämän sinun version. :) Tarkoitatko, että tuo koristeen alla oleva valkosuklaa jotenkin sulatetaan ja sivellään vaan pohjaan eristeeksi? Koristeitahan ei tarvitse syödä, siis niiden jotka ovat laktoosittomia. :)
    Ja minkäkokoiseen irtovuokaan olet tehnyt tämän? Haluaisin vähän korkeamman kakun ja niin että riittäisi noin 15 hlölle. Minulla on 24cm vuoka. Riittäisikö esim. kaksinkertainen annos kaikkea? Ja mahtaako jälleen pysyä kasassa ilman sitä liivatetta noin korkeampana. Mitä hedelmätäysmehua käytit? Kiitos jo etukäteen vastauksista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! :)
      Muistaakseni tässä oli 23cm tai 24cm vuoka. Olen itse tehnyt tästä korkean version myös ja silloin tein kaksinkertaisena. Kasassa pysyi ainakin tuolloin ja ei ollut liivatetta käytössä! Myös nyt pääsiäiseksi suunnittelin tekeväni tämän kaksinkertaisena ja tarkoitus on siis tehdä korkea versio. :) Ja juuri niin, pieni määrä valkosuklaata sokerimassakoristeen pohjaan siten, että itse sokerimassa ei pääse koskettamaan kakun pintaa. Koristetta ei tarvitse edes sivellä suklaalla kauttaaltaan, mikäli laittaa sulatetusta suklaasta nokareet niin, että koriste jää ikäänkuin korkeammaksi ja koriste ei pääse osumaan kakun pintaan. Suklaan ei ole pakko olla valkosuklaata, vaan mikä tahansa muukin suklaa käy! Käytössäni oli Rainbow:n hedelmätäysmehu (pillimehu). :) Toivottavasti onnistuu isompana myös sinulla! :)

      Poista
  3. Hei Jenni, kiitos hurjasti nopeasta vastauksesta. :) Nyt vain kauppaan...

    VastaaPoista